Wat eten we vandaag? Heb jij een suggestie? Elke dag terug die vraag. Er is zoveel wat we kunnen eten, maar we zijn het wat moe om steeds dezelfde bereiding toe te passen. Je kan natuurlijk altijd wat anders gaan opzoeken op het internet of alle kookprogramma's bekijken op tv. Toch blijft het hetzelfde. Want we zijn op zoek naar vroeger.

- Weet je nog... Ons oma kon zo goed vlaaien maken, die waren altijd zo lekker. En ons moeder haar recept over wafels bakken, die waren altijd zo krokant. En ken je dat nog... Tatjespap?

- Wat die naam ken ik niet.

- Toch wel, het waren aardappelen in zure melk of zoiets. Maar helaas al deze recepten heb ik niet meer. Ze zijn verloren gegaan met de jaren.

- Hey, wat zeg je nu? Ik heb deze recepten allemaal nog, ik ga ze posten op het forum en dan kan jij terug die nostalgie van vroeger klaar maken.

- Bedankt, dat zou fijn zijn.

Dat zou heel fijn zijn natuurlijk moesten we nu eens allemaal recepten van vroeger uitwisselen. Weer de geur van vroeger in onze huiskamer. Alleen even opletten dan, want door die geur kunnen er mooie beelden van vroeger opduiken en zou het eten wel eens kunnen aanbranden.

Of misschien heb je zo'n recept waarvan je zegt : Dat wil ik wel eens doorgeven aan andere mensen. Ik heb iets nieuws geprobeert en het is zo lekker, ik laat iedereen er van mee genieten. Doen mensen!

SMAKELIJK ETEN.

CM.

Onderwerp: KOKEN RECEPTEN

pijnboompitten

bibi | 21-10-2013

die pijnboompitten geven een aparte smaak, nog nooit gegeten ? nochtans héél lekker ook bij een geitenkaasje met spek, je moet wel de pijnboompitten even bakken in de pan

Re:pijnboompitten

omer van der haegen | 21-10-2013

Bedank voor je antwoord

cappellini met italiaanse hesp, groene pesto, pijnboompitten, permazaan en balsamico azijn

betty | 21-10-2013

bereiding: snij de Italiaanse hesp in stukjes, doe de Parmezaan in schilfertjes, bak de pijnboompitten lichtjes in de pan.
kook ondertussen de Cappellini al dente, meng de groene pesto onder de pasta, doe er ook de Italiaanse hesp onder, en de pijnboompitten, meng alles goed onder elkaar, en strooi er op het laatste Parmezaan schilfers over, overgiet met een beetje balsamicoazijn, heel lekker

Re:cappellini met italiaanse hesp, groene pesto, pijnboompitten, permazaan en balsamico azijn

van der haegen omer | 21-10-2013

waarom die pijnboom pitten,dat versta ik niet

Nieuw bericht